2016. júl 29.

Tuti védelem terroristák ellen

írta: mandygabor
Tuti védelem terroristák ellen

A terroristák imádják a médiát és a tömeget. (Habár olykor csak önmagukat sikerül felrobbantaniuk, a tudósításokat akkor is számításba veszik.)

Mi a megoldás? Be kell tiltani minden híradást a terrorcselekményekről. Elég a statisztika (a havi, heti, esetleg napi összegzés). Az áldozatok hozzátartozóit külön értesítsék. Azokat a közleményeket se közöljék, amelyekben valamelyik szervezet a magáénak vallja az akciót. (Ezek jó része különben is csak alap nélküli hencegés.) A valós bűncselekmények taglalása helyett nézzen krimiket a nép!

A tömeg csökkentése nehezebb feladat, de nem reménytelen. Arra kellene törekedni, hogy minél többen maradjanak otthon. Beszélgessenek skype-on, dolgozzanak a számítógépükről, vásároljanak online. Ha alig lézeng egy-két ember az utcán, kinek lesz kedve felrobbantania magát?

terrorizmus-ellen.jpg

Az otthon maradás nagy mértékben csökkentené a környezetszennyezést. Nevetséges, hogy annyi ember igyekszik Pestről Budára, mint amennyi Budáról Pestre. Ha nem tudnak otthonról dolgozni (például a bányászok), legalább lakjanak a munkahelyük közelében! Nem kell külföldre utazni. Aki világot akar látni, olvasson útikönyveket. Vagy béreljen egy kamerákkal felszerelt, távirányítható taxit abban a városban, ahova menni szeretne. Csökkenne a balesetek, köztük a légi szerencsétlenségek száma. Legyen virtuális a templomba járás, a karácsony, a szilveszteri buli, az esküvő. A vőlegény és a menyasszony videokonferencián is igent tud mondani, a lakodalomra meghívottaknak pedig kiszállíthatják a legfinomabb ételeket. És ha nem ragaszkodnak saját utódhoz, még az örökbe fogadandó gyereket is kiválaszthatják egy katalógusból.

A testi érintés (tánc, ölelés, puszi, szex) helyettesítése kemény dió. De nincs kétségem afelől, hogy a technikai fejlődése előbb-utóbb ezt is megoldja. Van valakinek erre egy tuti ötlete?

Szólj hozzá