2017. okt 16.

A koreai válság békés megoldása

írta: mandygabor
A koreai válság békés megoldása

A koreai válságot egyszer már megoldottam (orosz ejtőernyősökkel, kínai megszállással, miközben az amerikaiak visszatartják a dél-koreai hadsereget a beavatkozástól), de a javaslataimat az istennek sem akarják megszívlelni.

http://tuti-otletek.blog.hu/2017/04/06/a_koreai_valsag_tuti_megoldasa

Most eszembe jutott egy békés megoldás.

Tudjuk, hogy Kína fokozta katonai jelenletét az észak-koreai határ mentén, de nem az őrült Kim fékentartása céljából, hanem azért, hogy ha a rezsim összeomlik, megakadályozza a menekültek tömegének beáramlását. Ennek pontosan az ellenkezőjére lenne szükség.

Mi lenne, ha megnyitnák a határt, és lehetővé tennék az észak-koreaiak letelepedését? Létrehozhatnának egy Kínai-Koreai különleges körzetet, amelybe szabadon áttelepülhetnének azok, akik nem akarnak Észak-Koreában lakni, legalábbis addig nem, ameddig a Kim-dinasztia van hatalmon.

korea-bekes.jpg

A menekülteknek fel kellene adniuk észak-koreai állampolgárságukat, beléphetnének a Kínai Kommunista Párt koreai tagozatába, magánvállalkozásokat hozhatnának létre, és még azt is vállalniuk kellene, hogy ott maradnak, nem költöznek Dél-Koreába. (Mindezt az oroszok is megvalósíthatnák, hiszen egy földnyelv a koreai határig is elnyúlik, Szibériában pedig bőséges hely lenne a koreaiak letelepítésére, de az oroszok kulturálisan sokkal messzebb vannak az észak-koreaiaiaktól.)

Az észak-koreai diktátor valószínűleg nem tudná megakadályozni a lakosság áttelepülését a baráti Kínai Népköztársaságba, hiszen az ideológiai alapok azonosak. Kim Dzsong Un eddig is kihasználta Kína közelségét, a fegyverkísérleteit és a stratégiai haderőit a kínai határhoz közel telepítette, tehát bármilyen határincidens ezek elvesztéséhez vezetne.

Észak-Korea úgy veszítené el a lakosságát, mint az NDK, napról napra, a diktátor hatalma úgy fogyna el, mint ahogy egy lufiból szivárog a levegő.

Ha az érintett politikusok ezt a javaslatot sem fogadják el, minden felelősséget elhárítok magamtól.

 

.

 

.

Szólj hozzá