2017. sze 13.

Pacifista megoldás

írta: mandygabor
Pacifista megoldás

Már megoldottam a nukleáris holokauszt elkerülésének problémáját (azáltal, hogy a szuperhatalmak törvényben tiltják meg katonáiknak, hogy egymásra atomrakétákat lőjenek ki).

https://www.facebook.com/lazalomgyar/posts/975254102541024

Most eljött az ideje a "közönséges" háborúk kiküszöbölésének is. Vagy ha ezeket nem is lehet teljesen kiküszöbölni, legalább nagy mértékben mérsékelni lehetne a kártevéseiket. Megmondom, hogyan.

Köztudomású, hogy a pacifistákat, a katonai szolgálatot megtagadókat minden kormány üldözi, azon az alapon, hogy távolmaradásuk gyengíti az ország haderejét. Erre azt találtam ki, hogy a pacifisták keressenek párt az ellenséges ország lakosságában. Ha mindketten egyszerre tagadják meg a háborúskodást, akkor a két ország hadereje egyformán csökken, így senki sem jár rosszul. A kormányok természetesen nem bíznának a másik fél pacifistáiban, de esetleg a Nemzetközi Vöröskereszt vállalni tudná a pacifisták viselkedésének ellenőrzését.

Számításaim szerint a már besorozott katonáknak legalább 80 százaléka élne ezzel a lehetőséggel, s ezáltal nagymértékben csökkenne az emberveszteség. Minden épeszű ember megmenekülne, csak a notórius verekedők és nehézfiúk mennének háborúba, azokért meg nem kár, az elvesztésük javítaná a lakosság átlagos intelligenciaszintjét.

A kevesebb katona a civilek közül is kevesebbet gyilkolna, kevesebb nőt erőszakolna meg, kevesebb épületet rombolna le, és az egész háború kevesebbe kerülne.

A tömeghadseregek szinte csábítanak a nagyszabású hadműveletekre. Ezzel szemben a kis létszámú katonai alakulatokkal folytatott manőverek nagyobb vezérkari tudást feltételeznek, és jobb harcművészetet eredményeznének.

Ha ez a törvényes út nem járható (mondjuk, az uralkodó csoport hataloméhsége, a hadügyminiszterek és a tábornokok öldöklési vágya miatt), akkor utolsó lehetőségként még mindig ott a kapituláció. Ez a második világháborúban is sok magyar, román, szlovák vagy olasz katona életét hosszabbította meg. Ha elegendő katona adja meg magát, az egész front összeomlik, és hamarabb véget ér a háború. Vállalni kell a gyávaság bátorságát! (Én már most bejelentem, hogy ha háborúba keveredünk, mondjuk, a NATO-val vagy Oroszországgal, nem fogok ellenállni.)

hadifoglyok3.jpg

A háborút elveszítenénk, de megmaradna a nép nagy része. Amelyik nem bátrabb, de okosabb. És ez is a minőségi kiválasztódáshoz vezetne.

Végezetül meg kívánom jegyezni, hogy javaslataim kidolgozásában Jaroslav Hasek Svejkről szóló regénye inspirált.

 

Szólj hozzá

pacifizmus háborúk hadifoglyok