2017. ápr 06.

A koreai válság tuti megoldása

írta: mandygabor
A koreai válság tuti megoldása

Észak-Korea nukleáris fegyverkezése egyre nagyobb gondot okozott a szuperhatalmaknak. Hozzám fordultak, az univerzális válságmenedzserhez, mert tudták, hogy én a legnehezebb problémákra is találok megoldást. Háromhatalmi egyeztetést javasoltam, ami meg is történt, mégpedig Kanadában, a Kaien-sziget Prince Rupert nevű golfpályájának vendégházában..

specnaz.jpg

Az amerikai, az orosz és a kínai legfelsőbb vezető ült az asztalnál, én pedig előterjesztettem a tervezetemet. Június 6-án hajnali 4-kor orosz specnaz-egységek repülnek be Észak-Koreába, és megszállják az ország atomlétesítményeit. Reggel 8-kor a Kínai Népköztársaság kormánya élesen elítéli az orosz agressziót, és bejelenti, hogy a testvéri Koreai Népi Demokratikus Köztársaság iránti szolidaritás, valamint a koreai félsziget egyensúlyának megőrzése jegyében kínai csapatok lépték át a határt, hogy megfékezzék az agressziót és megvédjék a koreai dolgozó nép hatalmát. Reggel 9-kor az Egyesült Államok kormánya elítéli az orosz és a kínai agressziót, de bejelenti, hogy nem avatkozik be, mindazonáltal a fejleményeket élénk figyelemmel kíséri. Tíz órakor a dél-koreai elnök a konfliktus kiszélesítése ellen foglal állást.

Az orosz egységek megvárják a kínaiak érkezését, majd az esti órákban visszarepülnek honi támaszpontjukra. A kínai csapatok parancsnoka bejelenti, hogy átmenetileg átveszi az ország irányítását. Rendkívüli ülésre hívják össze a Koreai Munkapárt központi bizottságát.

Másnap összeül a bizottság, majd a rendkívüli helyzetre valótekintettel úgy határoz, hogy Kim Dzsong Unt felmenti tisztségei alól, kínai védelem alá helyezi, és megbízza a koreai néphadsereg egyik tábornokát, hogy ideiglenesen lássa el az államfői feladatokat. Szeptemberig ez így marad, akkor az addig ideiglenes államfőt véglegesen is megválasztják. Kim Dzsong Un Pekingben megírja az emlékiratait.

kim3.jpg

A három államfő kisebb módosításokkal egyetértett a titkos tervemmel (például a koreai hadsereg egyik tábornoka helyett a másikat javasolják megbízni), és megállapodtak a végrehajtásáról. Elhatározták, hogy a tervet a legnagyobb titokban tartják, mivel a meglepetésnek döntő jelentősége van.

Ez így is lesz. Ha ez a titkos terv ki nem tudódik.

Szólj hozzá

Korea Kim Dzsong Un Válságmenedzselés