2016. aug 04.

Legyünk kisebbség!

írta: mandygabor
Legyünk kisebbség!

Megindult az agyam, amikor a 168 Óra egyik tavalyi számában olvastam Péterfy Gergely írását.

http://www.168ora.hu/velemeny/nyugat-szuszpenzio-136321.html

Többek között megemlíti egy alternatív Magyarország lehetőségét, amely a jelenlegi határainkon belül működne, "valódi kormánnyal, új himnusszal, címerrel, sajtóval és egy gyökeresen új, radikálisan modern, szolidáris Magyarország-vízióval, amely néhány év alatt rokonszenvesebbé válhat a többség számára, mint a döbrögis-klerikális Orbán-Jobbik-ország". Mások is felvetették, hogy valamilyen módon próbáljunk függetlenné válni a hivatalos Magyarországtól (Bartus László egy megyényi területet szeretne, és én magam is javasoltam egy bunkómentes övezetet, valamint hogy Budapest váljon városállammá). Többek között ezt írja:

kisebbseg-idezet.jpg

Rájöttem a tuti megoldásra. Legyünk kisebbség! Nyilvánítsuk hivatalosan kisebbséggé a magyarországi demokratákat! (Miért? Nincsenek kisebbségben??)

Rögtön lehetne egy kisebbségi önkormányzatunk (mondjuk, az Országos Cigány Önkormányzat mintájára), az ügyeinket magunk intéznénk, saját oktatási, egészségügyi és gazdasági intézményeket hozhatnánk létre, felvennénk a kapcsolatot a demokratikus Európával, vita esetén a kisebbségi ombudsmanhoz fordulhatnánk. Ebből előbb-utóbb kialakulhatna egy kisebbségi párt (mint a magyarok pártjai a környező országokban), amely adott esetben akár az országos választásokat is megnyerhetné. (Hogy ez "néhány év alatt" megtörténne-e, abban nem vagyok biztos.)

A többséggé válásunkkal természetesen megszűnne a demokrata kisebbségi önkormányzat, és a nem demokratáknak, a szolgalelkűeknek , a vezér-elvűeknek alakulhatna meg a kisebbségi önkormányzatuk, a mi teljes egyetértésünkkel és támogatásunkkal.

 

Szólj hozzá

demokrácia kisebbségek